25.6 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 18:15
No menu items!

Atacatorul din Praga și-a ucis tatăl și apoi a comis masacrul. Ce motiv a avut studentul ucigaș

spot_img

Zi de doliu național în Cehia, după ce un student al Universității din Praga a comis cel mai sângeros atac armat, ucigând 14 colegi și rănind alți 25. Ies la iveală și detalii șocante din ancheta deschisă de poliție. Înainte de masacru, tânărul și-a ucis tatăl și a postat pe o rețea de socializare un mesaj, în care susținea că se va sinucide, dar va comite și un atac.

Este zi de doliu național în Cehia, după atacul armat în care un student a deschis focul la Universitatea din Praga, a ucis cel puțin 14 persoane și a rănit alte 25, dintre care 10 sunt în stare critică. Tatăl studentului fusese găsit și el mort, cu câteva ore mai devreme, iar poliția demarase deja căutările fiului.

Zeci de persoane au fost evacuate clădirile universității, unde studentul agresor urma să participe la un curs, imediat după ce s-au auzit împușcăturile. Mai mulți tineri s-au ascuns disperați pe terasa aflată la un etaj inferior, alții s-au baricadat în săli.

La 20 de minute după începerea împușcăturilor, poliția i-a găsit cadavrul. Individul, numit în presa cehă „David Kozak„, era student al universității unde a comis vărsarea de sânge. Atacatorul a fost „eliminat”, a anunțat poliția, dar nu este clar încă dacă s-a sinucis ori a fost ucis de forțele de ordine. În interiorul universității au fost găsite mai multe arme.

Atacatorul a postat un mesaj pe rețelele de socializare înainte de masacru

Conform poliției din Cehia, oamenii legii l-au găsit pe tatăl agresorului mort, într-un sat de lângă Praga, cu cel puțin trei ore înainte de atacul de la universitate. Tânărul era căutat pentru că își anunțase atacul pe o rețea de socializare.

„Atacatorul a postat pe o rețea socială că va veni la facultate și se va sinucide, dar înainte va comite și un masacru. Deocamdată, nu avem prea multe informații în legătură cu motivul, dar potrivit Poliției, se pare că ar fi fost inspirat de unele atacuri teroriste comise în străinătate”, a declarat Petr Virt, corespondent NOVA TV, pentru stirileprotv.ro.

Autoritățile au exclus o legătură cu terorismul internațional.

Conform sursei citate, autorul atacului armat este suspectat și de moartea altor două persoane, un bărbat și o fetiță, găsite fără suflare săptămâna trecută într-o pădure de lângă Praga.