16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:31
No menu items!

Atacatorul din Munchen a ucis foarte mulți cetățeni străini

spot_img

Cele mai multe persoane decedate în atacul armat din Munchen sunt de origine străină, au anunțat sâmbătă autoritățile din țările de origine.

Șapte cetățeni străini – trei kosovari, trei turci și un grec – se numără printre cele nouă persoane ucise vineri seară într-un centru comercial din Munchen.

Ministrul de externe turc Mevlüt Cavusoglu a rostit numele celor trei turci care figurau printre victime — Sevda Dag, Can Leyla și Selçuk Kiliç — într-un interviu acordat postului turc NTV. El a adăugat că a sunat familiile. Niciun alt detaliu nu era imediat disponibil despre cele trei victime.

La rândul său, Priștina a anunțat că trei albanezi kosovari se află printre victime, iar președinția a decretat o zi de doliu național pentru 24 iulie. Potrivit presei locale, este vorba de un bărbat, Diamant Zabergja, în vârstă de 21 de ani, și de două femei, Armela Segashi, o adolescentă de 14 ani, și Sabina Sula, a cărei vârstă nu a fost precizată.

Un cetățean grec care, potrivit presei, avea 17 ani, se regăsește pe lista persoanelor ucise, a indicat MAE de la Atena. Acest deces „ne întărește în obligația de a combate ura și terorismul în Europa”, a scris premierul Alexis Tsipras pe contul său de Twitter.

Emanuel Stan