4.6 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 10:20

Atac terorist la un hotel cu diplomaţi din capitala statului Burkina Faso, Africa de est, soldat cu cel puţin 20 morţi

Două mașini capcană au explodat, iar flăcarile s-au extins și la hotelul Splendid, din Ouagadougou, Burkina Faso, ce găzduiește diplomaţi din Europa şi Statele Unite și angajati ONU. Apoi, mai mulți indivizi mascați și înarmați au intrat în cele două clădiri. Au impușcat câțiva oameni și cel puţin 100 de oameni au fost luați ostatici, informează presa stăină.

Directorul unui spital din oraș spune că cel puțin 20 de oameni au murit în atac și alți 15 au fost răniți. Atentatul a fost revendicat de gruparea Al Qaida din Maghrebul Islamic.

Martorii au declarat că atacatorii nu vorbeau limba nativă, ci un alt dialect.

Al Qaida în Maghrebul Islamic a publicat un mesaj pe rețeaua Telegram, atribuind atacul grupării islamiste Al Mourabitoune, care i s-a alăturat recent.

“Frați” din “batalionul Al Mourabitoune au pătruns într-un restaurant al unuia dintre cele mai mari hoteluri din capitala Burkina Faso unde s-au regrupat și continua lupta cu dușmanii religiei”, a informat mesajul AQMI.

Acesta a avut loc la mai puțin de doua luni după cel asupra hotelului Radisson Blu din Bamako, in Mali, care a fost revendicat de Al Mourabitoune împreuna cu o altă grupare, Frontul de eliberare din Macina (FLM, mișcare jihadistă maliană).

Liderul AQMI, algerianul Abdelmalek Droukdel, a anunțat în decembrie afilierea grupului Al Mourabitoune la organizația sa.