10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:17
No menu items!

Asocieri PERICULOASE de medicamente cu alimente

spot_img

Mai multe femei care luau anticoncepționale și consumau grapefruit au descoperit că sucul de grapefruit poate agrava unele efecte secundare ale pilulelor sau diminua efectul acestora

 medicamente asocieri

Există numeroase persoane care au aflat pe pielea lor cât de periculos este să asocieze anumite alimente cu medicamente. Iată câteva asocieri periculoase, potrivit Yahoo Celebrity:

Lămâile și siropul de tuse
Poate ați auzit să nu beți suc de grapefruit cu unele medicamente, inclusiv cele pentru scăderea colesterolului. Dar lămâile, pomelo și portocalele de Sevilla pot bloca o enzimă care descompune statinele(medicamente pentru reducerea colesterolului) și alte medicamente, inclusiv antitusivele.

Carnea afumată și antidepresivele
Verificați eticheta de pe pastilele dumneavoastră. În cazul în care aparțin unei clase numite IMAO, combinarea lor cu alimente bogate în tiramină( fasole , cârnați , ardei iuți , stafide , avocado , păstăi verzi , iaurt , brânză ,hering murat, fasole Fava) vă poate pune viața în pericol și vă poate afecta serios tensiunea arterială

Ciocolată și Ritalin
Pe lângă cafeină, ciocolata mai conține și un stimulent, numit teobromină. Acesta este și motivul pentru care este interzis consumul de ciocolată de către câini, deoarece le face foarte rău. Medicamentul numit Ritalin, combinat cu ciocolată, duce la un comportament ciudat și la convulsii.

Scorțișoară și Warfarină
Persoanele care iau Warfarină pentru subțierea sângelui și pentru a preveni sau a trata cheagurile au fost avertizate ca să păstreze aportul de vitamina K într-un echilibru.
Aceste persoane trebuie să consume cu prudență brocolli și varză, deoarece conțin vitamina K, iar aceasta joacă un rol cheie în coagularea sângelui. Scorțișoara Cassia, care se regăsește pe majoritatea rafturilor magazinelor, conține niveluri ridicate de cumarină, un compus care poate subția sângele și care poate provoca leziuni hepatice. Specialiștii recomandă consumul scorțișoareai Ceylon, care este puțin mai scumpă, dar este mai mai bună dacă luați și Warfarină.

Alcoolul și Paracetamolul
Dacă beți alcool în fiecare zi, nu este o idee bună să luați paracetamol. Este recomandat să așteptați minimum șase ore după ce ați băut alcool ca să luați Paracetamol. Asocierea lor în mod regulat poate contribui la boli hepatice și renale.

C.A.