19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 5:26
No menu items!

Asociațiile de elevi susțin revendicările profesorilor: Condamnăm ferm batjocura Guvernului la adresa Educației!

spot_img

Asociația Elevilor Constanța, alături de alte asociații din țară, anunță că elevii susțin în integralitate revendicările cadrelor didactice, inclusiv în continuarea grevei generale din Învățământ. La rândul lor, elevii cer guvernanților să nu își mai bată joc de Educație și solicită, de asemenea, renunțarea la proiectul de suflet al președintelui Klaus Iohannis, România educată.

Asociaţia Elevilor din Constanţa afirmă că alături de asociațiile din București și Ilfov, Bacău, Vâlcea, Timiș, Maramureș și altele, se susțin integral edemrsurile cadrelor didactice care au ca scop finanțarea corespunzătoare a Educației.

Suntem solidari cu profesorii noştri şi condamnăm ferm batjocura Guvernului faţă de educaţie din ultimii ani. Lupta pentru educaţie de calitate aparţine întregii societăţi, iar în acest sens facem apel la toţi actorii implicaţi: elevi, părinţi, profesori, să se unească în lupta pentru acest ideal. Este prilejul să solicităm cu toţii o finanţare adecvată a învăţământului, din perspectiva salariilor şi nu numai”, se transmite într-un comunicat de al Asociaţiei.

De asemenea, elevii solicită, la rândul lor, creşterea finanţării educaţiei până la echivalentul a 6% din PIB, renunțarea la proiectul România Educată, „având în vedere neconstituţionalitatea noilor legi ale educaţiei şi lipsa unei reforme reale ale educaţiei”, dar au și alte revendicări, mai vechi, precum reformarea programelor în concordanță cu recomandările internaționale sau masă caldă pentru toți elevii, mărirea burselor și asigurarea transportului judeţean gratuit, fără restricţii şi plafoane.

M. Nedelcu