27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:21
No menu items!

Asociația Procurorilor: Vasilică Dănileț nu reprezintă voința membrilor. Dezavuăm formele radicale de protest ale unor magistrați

spot_img

Asociația Procurorilor din România își afirmă solidaritatea cu mesajul public transmis de conducerile curților de apel și tribunalelor prin care se exprimă „dezacordul cu privire la formele radicale de protest” sau alte manifestări publice ale unor magistrați, manifestări care nu constituie opinia întregului corp al acestei categorii profesionale.

Asociația Procurorilor arată, într-un comunicat de presă, că „se delimitează în mod ferm de orice acțiune de protest promovată de magistrați care se prezintă a fi vocea tuturor, inclusiv a membrilor Asociației Procurorilor din România, fapt care nu concordă cu realitatea”.

„Afirmăm că discursul domnului judecător Cristi Vasilică Dănileț nu reprezintă voința membrilor Asociației Procurorilor din România”, se arată în document.

„Întrucât demersurile susținute de acesta pot fi considerate ca având conotație politică, iar prevederile legale interzic magistraților să exprime în mod public opiniile politice, Asociația Procurorilor din România se distanțează de orice acțiune de natură a aduce prejudicii de imagine justiției în ansamblul său”, precizează comunicatul semnat de președintele asociației, procurorul Elena Iordache.

Andrei Tudor