Nu trebuie să urâm, pentru că nici Dumnezeu nu urăşte / VIDEO

Numai atunci când ierţi oamenilor greşelile, şi Dumnezeu îţi iartă ţie!
Dar…Trebuie să facem o diferenţă!
Nu ai niciun păcat înaintea lui Dumnezeu, dacă ţii la distanţă un om care ţi-a făcut o dată rău, şi nu ţi l-a putut face până la capăt! Tot aud la spovedit:
– Părinte, nu mă pot împăca cu vecinul, pentru că noi am avut un proces!
– Care a fost baza procesului?
– O moşie!
– Dacă s-a terminat, dă-i „Bună ziua!”. Dar, în momentul în care problema stă altfel:
– Părinte, a încercat să mă bage la puşcărie!
Ei, aici se schimbă lucrurile! Pentru că aici a atentat la libertatea ta. Acolo nu mai este vorba de gard sau de căruţă, ci de viaţa ta interioară şi personală.
Lucru pe care nici Dumnezeu nu-l face!
Pe un om de acesta, nu-l urăşti, dar îl ţii în banca lui la distanţă.
Eşti obligat să te rogi pentru duşmanul tău, dar asta nu înseamnă, că tu mai eşti obligat să te pupi cu el, sau să îl strange în braţe.
Niciodată nu cere Dumnezeu asta!
Dumnezeu cere omenie! : „Să faceţi oamenilor ceea ce doriţi să vă facă Dumnezeu vouă!”
Dar, când un om greşeşte împotriva evidenţei, se aplică acea vorbă:
„Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să îţi spun cine eşti!”
Pentru că, în Scriptură, este scris aşa:
„Pe cei ce Te-au urât, Doamne, eu cu ură nedreaptă, i-am urât!
Şi pe cei ceTe-au batjocorit pe Tine, neprieteni mi s-au făcut mie!”
Deci nu trebuie să urâm, pentru că nici Dumnezeu nu urăşte!
Dumnezeu l-a făcut pe om cu voie de sine stăpânitoare şi i-a lăsat în mână sfatul său, să facă ori bine, ori rău!
Omul alege!
Pentru că Sfântul Ioan Damaschin, spune aşa:
„Dumnezeu îi poate pierde pe păcatoşi, dar nu îi pierde, pentru că nu urăşte omul, urăşte doar păcatul!”

Invatatura

– "IAR CÂND STAȚI DE VĂ RUGAȚI, IERTAȚI ORICE AVEȚI ÎMPOTRIVA CUIVA, CA ȘI TATĂL VOSTRU CEL DIN CER SĂ IERTE VOUĂ PĂCATELE VOASTRE".(Sf.Evanghelie).- "Măsură pentru măsură".(Proverb).- Este știut, că numai atunci când ierţi oamenilor greşelile lor şi Dumnezeu îţi iartă ţie ale tale greșale. – Trebuie însă, facută o diferenţă în anumite atitudini.- Nu este nici un păcat înaintea lui Dumnezeu, dacă ţinem la atenție și atitudine, anumite persoane care știm că pot face rău,.iar dacă nu l -au putut face până la un punct, l-ar putea face la momentul oportun. – Aud mereu la spovedit:– Părinte, nu mă pot împăca cu vecinul, pentru că noi am avut un proces!– Dar care a fost baza procesului?– O moşie! – Dacă s-a terminat, dă-i „Bună Ziua!”. 4Dar în momentul în care problema stă altfel:– Părinte, a încercat să mă bage la puşcărie.- Aici se schimbă lucrurile și problema, deoarece a atentat la libertatea aproapelui.- Acolo nu mai este vorba de gard, sau de căruţă, ci de viaţa ta interioară şi personală.- Lucru pe care nici bunul Dumnezeu nu-L face.- Un om de acesta, nu-l urăşti, dar îl ţii în banca lui și la distanţă.Eşti obligat să te rogi pentru duşmanul tău, dar asta nu înseamnă, că eşti obligat să te pupi cu el, sau să îl strângi în braţe.- Niciodată nu cere Dumnezeu de la om imposibilul,Dumnezeu ne cere omenia : „Să faceţi oamenilor ceea ce doriţi să vă facă Dumnezeu vouă".(Sf.Evanghelie).- Dar când un om greşeşte împotriva evidenţei divine, își adoarme singur conștiința, se aplică acea vorbă:- „Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să îţi spun cine eşti”.(Proverb).- Pentru că în Sfânta Scriptură scrie aşa:„Pe cei ce Te-au urât Doamne, eu cu ură nedreaptă, i-am urât!Şi pe cei ce Te-au batjocorit pe Tine, neprieteni mi s-au făcut mie!”(Psalmii).- Deci nu trebuie să urâm, pentru că nici Dumnezeu nu urăşte,Dumnezeu l-a facut pe om cu voie de sine stăpânitoare, şi l-a lăsat în mâna sfatul său, să facă ori binele ori răul(Sf.Scriptură).- Omul alege liber calea?- Sfântul Ioan Damaschin, spune aşa:„Dumnezeu, îi poate pierde pe păcatoşi, dar nu îi pierde, pentru că nu urăşte omul, ci urăşte doar păcatul din om”.(Dogmatica).https://www.youtube.com/watch?v=yokWBLJazlY&fbclid=IwAR3fXOJhzEeL6nYtoJfmaTW_Vs2gfZi22b3fKzWrL7AIr2SoITXWs0uQRhc

Publicată de Parintele Calistrat pe Sâmbătă, 2 martie 2019

NICIUN COMENTARIU