25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:51
No menu items!

Asociația Orașelor din România salută deciziile Guvernului în privința bugetelor locale

spot_img

Reprezentanții orașelor mici și mijlocii din România salută deschiderea Ministerului Finanțelor Publice și a Executivului în acceptarea unor soluții care rezonează cu nevoile exprimate de primarii de orașe, se arată într-un comunicat al asociației transmis miercuri. 

„Având în vedere că în anii anteriori bugetele unităţilor administrativ-teritoriale au suferit scăderi semnificative, care nu au putut fi compensate prin măsurile luate de autorităţile administraţiei publice locale, Asociația Orașelor apreciază demersul actualului Guvern de susținere financiară a comunităților locale mic-urbane.

Asociația Orașelor își reafirmă disponibilitatea de dialog pentru rezolvarea nevoilor membrilor săi și își menține optimismul că atitudinea partenerială demonstrată de către Executiv cu ocazia discuțiilor pe bugetele locale va fi continuată alături de Asociația Comunelor, Asociația Muncipiilor, Uniunea Națională a Consiliilor Județene  pentru rezolvarea tuturor problemelor  comunităților locale cu statut de oraș.”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Impozitul pe venit va rămâne în totalitate (100%) la bugetele locale. Aceasta este principala decizie luată în urma negocierilor de miercuri, transmisă de Ministerul Finanțelor către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România, Asociația Orașelor din România și Asociația Comunelor din România, au precizat surse guvernamentale pentru Sursa Zilei. 

R.D.