22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:33
No menu items!

Şcoli şi grădiniţe, închise joi şi vineri, în Bucureşti

spot_img

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a transmis Inspectoratului Şcolar din Capitală recomandarea ca activitatea a 14 şcoli şi grădiniţe să fie suspendată din cauza epidemiei de gripă, a transmis reprezentantul Inspectoratului, Marina Manea. Aceasta a precizat că nu se fac ore joi şi vineri.

„Am primit acum 2 ore, din partea Direcţiei de Sănătate Publică, o listă cu unităţile de învăţământ pentru care au făcut recomandarea de suspendare a orelor. În baza acestei recomandări, Inspectoratul General a luat cunoştinţă de unităţile de învăţământ menţionate. Prin urmare, şi noi propunem suspendarea activităţii, cărora le vom da curs imediat”, a declarat Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, instituţiile de învăţământ în care nu învaţă joi şi vineri sunt: Complexul Social „Sfântul Andrei”, Grădiniţa 50, Grădiniţa 46, Şcoala 162, Şcoala 66, Şcoala 195, Şcoala 88, Şcoala 70, Grădiniţa „Scufiţa Roşie”, Grădiniţa 207, Grădiniţa 4, Grădiniţa 60, Grădiniţa 229, Grădiniţa „Albinuţele”.

Manea a mai precizat că este suspendată activitatea pentru întreaga unitate de învăţământ de pe listă.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă în România, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt peste 50 de decese din cauza bolii.

R.D.