17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:41
No menu items!

Asasinul din Vitan, Vitalie Proca, va fi extrădat în România

spot_img

Vitalie Proca asasinat Vitan

Vitalie Proca, cetățeanul moldovean arestat la Moscova pentru două tentative de omor la comandă -una la Londra în primăvara lui 2012, cealaltă în București la sfârșitul anului trecut  – va fi extrădat în România.

„În cursul acestei zile, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol Bucureşti, a fost anunţat de către Interpol Moscova cu privire la admiterea extrădării către România a lui Vitalie P.”, se precizează într-un comunicat remis, marţi, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Proca va fi adus în ţară, în zilele următoare, de o escortă care urmează să se deplaseze în Rusia.

Pe 7 februarie, Poliţia Română a fost anunţată de Interpol Moscova cu privire la reţinerea lui Vitalie Proca (33 de ani, cetăţean moldovean, urmărit internaţional din 18 ianuarie), astfel că autorităţile române au demarat procedurile judiciare pentru extrădarea suspectului.

Proca, suspectat de comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, are emise pe numele său, din 18 ianuarie, mandat de arestare preventivă, mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională.

Prin intermediul Biroului Naţional Interpol Bucureşti din IGPR, Vitalie Proca a fost dat în urmărire internaţională. Pentru prinderea lui, Poliţia Română a colaborat, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, cu poliţiştii din Rusia, Italia, Moldova şi Marea Britanie.

Andrei Tudor