25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:47
No menu items!

Armata ucraineană ar fi ucis un general rus

spot_img

Generalul Andreicenko coordona activitatea serviciilor secrete ruse în zona Priazovie

 ucraina 1

 

Un grup comando al Batalionului „Dnepr-1” al armatei ucrainene a întreprins o operațiune specială în localitatea Telmanovo, în cursul căreia au fost lichidați „teroristul” (așa cum îi numesc autoritățile și mass-media oficială din Ucraina pe separatiști) Andrei Borisov (alias „Cecenul”) și trei militari ruși, între care generalul Serghei Andreicenko, relatează marți agenția de presă ucraineană Unian, citând site-ul 0629 din Mariupol.

Operațiunea, care a avut loc în Telmanovo, un oraș mic situat între capitala regională Donețk — fief al separatiștilor proruși — și Mariupol, oraș-port strategic pe coasta Mării Azov, s-a desfășurat în noaptea de 8 spre 9 octombrie, dar de abia acum s-a aflat despre ea.

Împreună cu generalul Andreicenko, care coordona activitatea serviciilor secrete ruse în zona Priazovie, adică zona limitrofă Mării Azov, sudul Ucrainei, au murit „diversioniștii ruși” Vladimir Lâsiakov și Vasili Protasov.

Rebelii, susținuți de militari ruși (aflați oficial în permisie în Ucraina) au încercat în repetate rânduri să preia controlul asupra acestui port de importanță strategică, care ar asigura Rusiei legătură terestră cu Peninsula Crimeea.