-4.1 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 0:27
No menu items!

Armata şi Ministerul Educaţiei şi-au cumpărat produse anti-COVID de la Unifarm de 5 milioane de euro – Presa Curată

spot_img

În 13 contracte şi acorduri cadru făcute în 4 luni, Unifarm a vândut măşti, combinezoane, ochelari, alcool sanitar şi dezinfectanţi către Armată de 3,89 milioane de euro. Educaţia a cumpărat de la Unifarm măşti în valoare totală de 1,1 milioane de euro, scrie presacurată.ro.

Ultimul acord de 371.000 de euro între Unifarm şi Ministerul Educaţiei a fost încheiat cu o zi înaintea inculpării DNA a directorului general Unifarm, Adrian Ionel.

Secretariatul General al Guvernului a evitat Unifarm în achiziţionarea de produse împotriva pandemiei iar procurorii DIICOT chiar au refuzat oferta de vânzare de materiale şi produse Unifarm.

De la începutul anului şi până în prezent, Compania Naţională Unifarm SA, societate cu capital deţinut integral de statul român şi aflată sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, a vândut cele mai multe materiale şi produse împotriva COVID-19 către Ministerul Apărării Naţionale, condus de Nicolae Ciucă şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, condus de Monica Anisie.

Datele sistemului electronic de achiziţii publice din România arată că CN Unifarm SA, condusă la acea vreme de directorul general Adrian Ionel, a avut cele mai mari contracte de furnizare şi acorduri cadru de furnizare de produse şi materiale împotriva coronavirusului cu Ministerul Apărării din România- UM 02464.

CITIȚI CONTINUAREA AICI