7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:52
No menu items!

Aristotel Căncescu și-a făcut teren de tenis acasă cu firma abonată la contractele CJ Brașov

spot_img

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu a luat mită de la două dintre firmele care câștigau ilegal contracte cu CJ Brașov, iar una dintre societăți i-a făcut lui Căncescu un teren de tenis acasă

Aristotel Cancescu_SZ

Aristotel Căncescu este acuzat că pentru contractele pe care le-a atribuit CJ Brașov firmei SC Ramb Sistem SRL și în schimbul decontării abuzive a sumei de 664.180,54 lei către această societate, a primit „cadou” un teren de tenis, executat la reședința sa din Râșnov de firma menționată. Contractele atribuite, în 2007 și 2008, erau pentru Complexul de agrement Tâmpa și pentru terenurile de sport de la Liceul Andrei Șaguna din Brașov. Valoarea acestor contracte cîștigate de SC Ramb sistem SRL a fost de aproape 14 milioane de lei, susțin procurorii DNA.

Anchetatorii au mai probat că președintele CJ Brașov se pregătea să dea aceleiași firme, în cursul lunii septembrie 2014, un nou contract, pentru reabilitarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov , în valoare de 19 milioane euro.

Astfel,  în prezent , inculpatul Căncescu Adrian Aristotel   se afla în derularea unor demersuri infracționale pentru ca licitația pentru lucrarea de reabilitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov , în valoare de 19 milioane euro ce fusese atribuită altei firme , să fie anulată, şi  prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de președinte al Consiliului Județean Brașov să impună drept câștigător nelegal pe SC Ramb Sistem SRL.

referat de arestare Aristotel Căncescu

A doua firmă abonată la contractele cu Consiliul Județean Brașov, conform DNA, era SC Gotic SA, care executa lucrări în domeniul infrastructurii drumurilor. Firma, care aparține deputatului Ion Diniță, ar fi prejudiciat bugetul CJ Brașov cu  32.983.878,71 lei cu TVA, echivalentul a 7.672.228,32 euro.

În realitate există indicii rezonabile rezultate din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale că, lucrările fie  nu au fost  efectuate sau cele care au fost efectuate au fost decontate de două ori, fie pentru lucrări efectuate au fost facturate  cantităţi şi tarife mai mari decât cele din devizul ofertă, iar contractele de achiziţie publică le încredinţa preferenţial.

referat de arestare Aristotel Căncescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, după ce, în cursul dimineţii, au avut loc pecheziţii la locuinţa acestuia şi la sediul CJ. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, a fost lăsat în libertate după ce a fost audiat. Administratorul public din CJ Braşov, Radu Ispas, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în același dosar.

M. Nedelcu