15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:26
No menu items!

Arestarea procurorului care a pierdut banii de flagrant la pocher va fi rejudecată pe fond de Curtea Supremă

spot_img

Margarit George_SZ

Propunerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind arestarea preventivă a procurorului George Mărgărit – despre care Sursa Zilei a relatat, în exclusivitate că a pierdut la pocher 100.000 de euro din fondul de flagrant al DIICOT, dar și din sume indisponibilizate în cauze instrumentate de această structură – va fi rejudecată pe fond de magistrații Curții Supreme.

Inițial, cererea DNA a fost soluționată pe 14 noiembrie de Curtea de Apel București, instanță care l-a lăsat liber pe George Mărgărit, însă, marți, la recurs, Curtea Supremă a admis o excepție ridicată de procurorul de ședință și a decis că această instanță trebuie să judece, în fond și în recurs, acest caz.

În consecință, Curtea Supremă va stabili un termen la care procurorul trebuie să se prezinte în sala de judecată.

Marți, George Mărgărit a declarat că nu a fost vorba despre pocher, însă a recunoscut că a pierdut banii respectivi la pariuri sportive.

De altfel, el le-a prezentat judecătorilor o adeverință medicală care ar atesta că se tratează de „boala jocurilor de noroc”.

În plus, el le-a spus magistraților că, din studiile de specialitate, ar rezulta că mania jocurilor de noroc este la origine o boală și nu un viciu.

De altfel, după reținerea sa de către procurorii DNA, George Mărgărit a fost pus în libertate de magistrații Curții de Apel București pe motiv că este dependent de jocuri. Chiar dacă a șocat opinia publică, magistrații CAB au considerat că procurorul Mărgărit a furat din banii instituției „pe un fond cu totul special grefat pe o formă de dependență” din cauza căreia nu și-a dat seama de ce face.

R.D.