25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:59
No menu items!

Procurorul care a jucat banii de flagrant la pocher, cercetat în libertate

spot_img

Margarit George_SZ

Procurorul George Mărgărit – despre care Sursa Zilei a relatat, în exclusivitate că a pierdut la pocher 100.000 de euro din fondul de flagrant al DIICOT, dar și din sumele indisponibilizate în cauze instrumentate de această structură – va fi cercetat în libertate de DNA pentru abuz în serviciu. Magistrații Curții de Apel București au respins vineri propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a fostului anchetator DIICOT.

Decizia poate fi atacată cu recurs de procurorii anticorupție.

DNA a anunțat joi că George Mărgărit a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (10 acte materiale).

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că procurorii DNA au decis să-l rețină pe George Mărgărit, după ce au stabilit că, la ultimele două operațiuni la care a participat, acesta și-a însușit bijuteriile și banii confiscați, în valoare totală de aproximativ 150.000 de euro. Mai mult, procurorul a amanetat bijuteriile confiscate pentru a obține contravaloarea lor în bani.

Mai mult, una dintre persoanele vizate de anchetă a reușit să demonstreze că bijuteriile confiscate de procuror nu-i aparțineau ei, ci unui membru al familiei, așa că a cerut DIICOT – Buzău să-i fie restituite bunurile familiei, care nu proveneau din comiterea de infracțiuni și nu aveau legătură cu dosarul în care aceasta era cercetată. Când au făcut verificări, colegii procurorului George Mărgărit au constatat că acesta nu depunea niciodată documentul care să ateste că bunurile confiscate sunt depuse în conturile statului spre păstrare, până la finalizarea anchetei, au mai explicat sursele citate.

Procurorii DNA urmează să verifice toate dosarele întocmite de George Mărgărit de la intrarea lui în magistratură.

R.D.