15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:50
No menu items!

Apropiat de-al lui Putin, avertisment dur: Războiul nuclear este „inevitabil”

spot_img

Într-o declarație tulburătoare făcută la postul Rossiya-1, o televiziune de stat din Rusia, Vladimir Soloviov, un prezentator cunoscut pentru legăturile sale apropiate cu președintele Vladimir Putin, a afirmat că războiul nuclear este inevitabil. Această declarație alarmantă vine pe fondul conflictului prelungit din Ucraina.

Soloviov a afirmat în mod controversat că războiul nuclear nu ar duce la anihilarea omenirii, făcând referire la evenimente nucleare istorice pentru a-și susține punctul de vedere. El a precizat în mod special că, dacă armele nucleare ar fi folosite împotriva unei națiuni nenucleare, acest lucru nu ar duce la o distrugere pe scară largă.

Această declarație dură a atras atenția la nivel mondial. Ideea de război nuclear, sugerat anterior de președintele rus Vladimir Putin, a fost o sursă de îngrijorare considerabilă pentru NATO și aliații săi. Mențiunile tot mai frecvente ale atacurilor nucleare de către propagandiștii ruși, în special pe măsură ce situația militară din Ucraina se deteriorează, au sporit tensiunile globale.

În timpul dezbaterii televizate, Soloviov s-a confruntat cu o anumită opoziție din partea lui Vitaly Tretiakov, un jurnalist și academician rus, care și-a exprimat dorința de a evita un conflict nuclear, scriu jurnaliștii Newsweek.com. Cu toate acestea, Soloviov și-a menținut poziția, susținând că războiul nuclear are un scop specific și nu duce întotdeauna la rezultate catastrofale.

El a citat bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki, precum și dezastrul nuclear de la Cernobîl, ca exemple în care evenimentele nucleare nu au dus la dispariția oamenilor. În ciuda dezacordului lui Tretiakov, Soloviov a continuat să își justifice punctul de vedere.

Discuția a aprofundat, de asemenea, contextul istoric al utilizării armelor nucleare și impactul acestora. Soloviov a comparat randamentul bombelor atomice lansate asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki cu arsenalele nucleare actuale, subliniind puterea imensă a armelor nucleare moderne.

Acesta nu este primul caz în care personalități rusești discută public despre războiul nuclear. Anterior, Soloviov a amenințat cu represalii nucleare imediate în orice conflict cu NATO. În plus, oficiali ruși de rang înalt, inclusiv șeful Bisericii Ortodoxe Ruse și comentatori politici, au făcut declarații care sugerează o ciocnire inevitabilă cu SUA în legătură cu Ucraina, implicând arme nucleare.

Emanuel Stan