27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:03
No menu items!

Anunțul CIA și al Serviciul britanic de Informații Externe:15.000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina de la începutul războiului

spot_img

Aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina de la începutul războiului, au estimat agenţiile de informaţii din SUA şi Marea Britanie, relatează AFP.

Richard Moore, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Marii Britanii (MI6), a declarat că un bilanţ de 15.000 de morţi în rândul ruşilor este „probabil o estimare prudentă” şi o „adevărată lovitură dură” pentru preşedintele rus Vladimir Putin, care a sperat într-o victorie rapidă împotriva Ucrainei fără pierderi atât de mari.

„Este aproximativ acelaşi bilanţ ca acela din cei zece ani petrecuţi în Afganistan în anii 1980”, a adăugat el la Forumul privind securitatea din Aspen, în Munţii Stâncoşi.

„Şi nu vorbim aici despre tineri din clasa de mijloc din Sankt Petersburg sau Moscova”, a apreciat el. „Aceştia sunt copii săraci din Rusia rurală, provin din oraşe muncitoare din Siberia şi sunt în mare parte din minorităţi etnice. Sunt carnea lui de tun”, a spus el.

Miercuri, directorul CIA a făut o estimare similară. Pierderile ruseşti sunt „de aproximativ 15.000 de morţi şi poate de trei ori mai mulţi răniţi”, a spus Bill Burns.

„Acestea sunt pierderi semnificative. Ucrainenii au suferit de asemenea pierderi, probabil mai puţine, dar pierderi semnificative”, a adăugat şeful agenţiei americane de informaţii.

D.Constantin