7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:39
No menu items!

Anunț în premieră la DCNews: PSD sesizează Comisia Europeană după numirile la TVR și RRA. Vor fi 5 state investigate

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la DC News Live, că România ar putea intra într-o anchetă la nivelul Comisiei Europene pentru schimbări abuzive la nivelul conducerii televiziunii publice, alături de alte 4 state. 

„Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare, atât la Televiziune cât şi Radio. Vom scrie şi la Comisia Europeană despre acest abuz, şi nu vor mai fi patru state investigate, ci cinci, cu tot cu România. Nu poţi pica un raport, să îndepărtezi conducerea şi să spui că într-o oră se pot face propuneri. Cine a auzit de aşa ceva? Decât dacă era ceva anticipat, făcut deja, aranjat. De aceea PSD nici nu a avut propuneri”, a spus Marcel Ciolacu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Parlamentul a decis, marţi seara, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, propusă de PNL, cu 240 voturi pentru şi 135 împotrivă, în timp ce Liviu Popescu, propus de USR PLUS pentru funcția de director general interimar la Societatea Română de Radiodifuziune, a obţinut 237 voturi pentru şi 134 împotrivă. Mandatele sunt pentru șase luni.

De asemenea, senatorii și deputații au numit patru membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru un mandat de 6 ani – Mircea Toma, Valentin Jucan, Dorina Rusu şi Ionel Palăr.

Noul șef al TVR, Ramona Săseanu, reporter la TVR 3 cu mari realizări jurnalistice – emisiuni de sănătate sau de minorități, în care a luat interviuri vrăjitoarelor cercetate de poliție – a fost contestat chiar și de partenerii de coaliție ai PNL, USR PLUS. Conform șefului Comisiei de cultură, Iulian Bulai, USR PLUS nu a avut însă ce sa facă, deoarece propunerea „a fost a PNL”.