15 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 7:39
No menu items!

Anisie a pierdut Digitalizarea pentru că este USR-istă

spot_img

Monica Anisie ar fi trebuit să preia portofoliul ministerului Cercetării și Digitalizării, dar a fost acuzată că „este USR-istă” de colegii de partid. 

După debarcarea lui Florin Roman din Guvernul Ciucă, lupta pentru portofoliul ministerului Cercetării și Digitalizării s-a dat “la baionetă” între liderii PNL.

Florin Cîțu a vrut să o impună pe Monica Anisie, fostul ministru al Educației în guvernul Orban, care a sărit din barca acestuia tocmai când Superman avea nevoie, înainte de Congres.

Alți lideri din teritoriu însă, mai ales cei din Ardeal, au revendicat postul și au reușit să îl impună, până la urmă, pe Marcel Boloș. Cu o zi înainte de validarea lui acestuia în BPN, în timp ce Marcel Boloș se lăuda pe Facebook că a acceptat să fie din nou ministru, Cîțu tot mai încerca să schimbe lucrurile, declarând că nu s-a decis încă nimic, că “e bizar, eu nu i-am făcut o propunere domnului Boloș”.

De ce a ratat însă Monica Anisie această șansă, chiar cu sprijinul șefului suprem de la partid?

Pentru că liberalii i-au reproșat că este “USR-istă”, deoarece Monica Anisie a distribuit, pe 8 ianuarie, o postare a Ancăi Dragu, fosta șefă a Senatului și membru de frunte al USR. Și nu ar fi fost prima dată.

Ioana Theodoru