23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 19:33
No menu items!

Anghel Iordănescu, Ilie Năstase și Sorin Oprescu, distinși cu placheta de onoare a MAI / FOTOGALERIE

spot_img

Înalta distincție le-a fost oferită celor trei de vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, în cadrul unei ceremonii organizate la MAI

placheta_mai1

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a decernat, joi, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) unor personalități ale vieții publice. Astfel, potrivit reprezentanților MAI, în cadrul ceremoniei, care a avut loc la sediul MAI, au primit această înaltă distincţie primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, antrenorul echipei naționale de fotbal, Anghel Iordănescu și senatorul Ilie Năstase. 

Referindu-se la Sorin Oprescu, vicepremierul Gabriel Oprea a susținut că acesta „are o carieră ireproșabilă, a salvat foarte multe vieți ca medic, este un om în slujba românilor, care, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, are ca responsabilitate siguranța a milioane de bucureșteni”.

Totodată, vicepremierul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, i-a felicitat pe Anghel Iordănescu și Ilie Năstase, pentru performanțele deosebite pe care le-au avut în cariera sportivă și pentru modul cum au promovat și au făcut cinste României în întreaga lume.

Domnul general maior în rezervă, Anghel Iordănescu, este antrenorul secolului trecut și ceva îmi spune că va fi și antrenorul acestui secol, iar Ilie Năstase a făcut cunoscut numele României în întreaga lume.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne

La rândul său, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a declarat onorat de invitația de a primi această distincție și l-a asigurat pe vicepremierul Oprea de sprijinul său „ca prieten și apropiat” în rezolvarea problemelor comunității.

Sunt mulți din conducerea Ministerului Afacerilor Interne cărora le datorez sprijinul necondiționat și pentru acest lucru le mulțumesc. (…) Nu este pentru prima dată când domnul viceprim-ministru nu face altceva decât, cu modestie  și, în același timp, cu multă hotărâre să ajute comunitatea, să ajute administrația locală să facă față provocărilor anilor în care trăim.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne

 

Antrenorul Anghel Iordănescu a menționat că primirea acestei distincții este un moment onorant și i-a mulțumit vicepremierului Gabriel Oprea „pentru sprijinul pe care l-a dat pentru ca România să fie alături de statele europene care vor organiza meciuri de fotbal la Campionatul European 2020”.

De asemenea, Ilie Năstase a susținut că apreciază în mod deosebit această distincție primită din partea Ministerului Afacerilor Interne, unică în palmaresul său.

La ceremonia care a avut loc joi au participat reprezentanţii conducerii Ministerului Afacerilor Interne.