15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:50
No menu items!

Angela Merkel ar avea în birou un covor al lui Herman Goering

spot_img

Revista germană Der Spiegel scrie că Angela Merkel are în biroul ei de cancelar un covor din colecția personală a lui Herman Goering, fostul număr doi în regimul nazist condus de Adolf Hiler.

Covorul în cauză face parte dintre miile de obiecte pe care naziștii le-au deținut, multe dintre acestea fiind luate cu forța de la evreii deportați în lagărele de concentrare. La aproape 70 de ani de la încheierea celui de al doilea război mondial, multe obiecte care au aparținut oficialilor naziști se află acum în muzeele din Germania sau chiar în birourile politicienilor, mai scrie Der Spiegel.

De exemplu, un alt covor care a aparținut unui lider nazist se află într-o clădire deținută de Guvern în Bonn, fosta capitală a Germaniei de Vest. De asemenea, potrivit Der Spiegel, o masă care ar fi aparținut unui consilier al lui Adolf Hitler se află acum în reședința președintelui Germaniei, Joachim Gauck. După 1945, 660 de obiecte care au aparținut naziștilor au intat în posesia a 18 birouri federale germane. Fostul ministru german al Culturii, Michael Naumann, a cerut guvernului de la Berlin să înapoieze foștilor proprietari și urmașilor acestora bunurile furate în timpul regimului nazist.

Totuși, legea germană nu este foarte clară în privința returnării acestor obiecte. E.S.