20.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 21:33
No menu items!

Angajații din România vor avea acces online la datele din REVISAL. Legea a fost promulgată

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, proiectul de lege al USR prin care angajaţii din România şi foştii salariaţi vor avea acces, online şi neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL).

Potrivit legii, angajaţii vor putea vedea, oricând, informaţiile privind contractele de muncă şi vechimea, dar şi dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat.

De asemenea, în REVISAL vor fi incluse, de acum înainte, şi informaţii despre nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcţii pentru care sunt obligatorii anumite calificări, relatează News.ro.

Proiectul de lege adoptat astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, modifică şi completează art. 34 din Codul muncii (Legea nr. 53/2003).
 
Pe de o parte, în REVISAL vor fi incluse, de acum înainte, şi informaţii despre nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcţii pentru care sunt obligatorii anumite calificări.
 
Pe de altă parte, REVISAL va fi accesibil online pentru salariaţi şi foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc. Informaţiile din Registru vor putea fi vizualizate, descărcate şi tipărite, fiind totodată posibilă generarea online şi descărcarea unui extras.
 
În plus, vechimea în muncă şi/sau în specialitate vor putea fi dovedite şi cu extrasul generat online, document cu putere juridică.
 
Raluca Dan