20.4 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 14:25
No menu items!

„Consens” în coaliție. Nicolae Ciucă: Nu se discută despre impozitul progresiv! Marcel Ciolacu: Trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii

spot_img

PSD și PNL au din nou motiv de scandal în coaliție. În timp ce șeful PSD Marcel Ciolacu își promovează, de câteva zile, ideea privind introducerea impozitului progresiv în România, șeful PNL și al Guvernului, Nicolae Ciucă, îl contrazice ferm și spune că nici gând să se ia în considerare o astfel de măsură. 

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că nu se ia în considerare impozitul progresiv, în ciuda faptului că liderii PSD promovează intens această măsură. Prim-ministrul a spus însă că sunt discuții pentru măsuri de ”optimizare fiscală”, dar la nivel de analiză, astfel că nu vor fi făcute publice decât în momentul în care pachetul de măsuri va fi finalizat.

”Nu se discută despre impozitul progresiv, nu există altă modalitate de impozitare. Există discuții în grupul de la Ministerul Finanțelor. O dată ce se vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală vom avea discuții cu mediul de bussines, cu mediul academic, cu specialiștii pentru a lua cele mai bune măsuri. PNL continuă să susțină cota unică, așa cum ne-am asumat nu vom susține taxe și impozite noi”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu susține însă că PSD vrea să inițieze aceste discuții cât mai repede, pentru că impozitul progresiv ar fi o cale de rezolvare a multor probleme.

„Trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii – nu trebuie să decidă guvernanţii într-un birou sau o coaliţie sau oamenii politici. Eu am vrut să provoc un dialog cu toţi actorii sociali şi cu tot mediul de afaceri, fiindcă de această dată trebuie să creăm o perspectivă pe ternem mediu şi lung. Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a mai subliniat că nu dorește nimeni introducerea de taxe sau impozite noi, „mai ales în perioadă de criză”.

M. Nedelcu