14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 8:53
No menu items!

Andrei Plăcintă – 4 ani și 6 luni de închisoare

spot_img

Andrei Placinta si mama sa, Sorina Placinta

Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, a fost condamnat joi la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri.

Decizia magistraților Curții de Apel București nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în legătură cu un incident petrecut pe 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.

Procurorii precizau la acea dată că „în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D. (la acea dată, iubita lui Andrei Plăcintă – n.r.), inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta”.

În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce S.N. încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut. „Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale”, potrivit procurorilor.

Andrei Răzvan Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până pe 6 ianuarie 2011.

R.D.