28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:41
No menu items!

Andrei, mort în excursie în Austria, adus acasă. Părinții, hotărâți să o reclame pe profesoara de engleză

spot_img

Andrei, elevul de 12 ani din Pucioasa, județul Dâmbovița, care a murit în timp ce se afla  în excursie în Austria, va fi adus, joi, 7 decembrie, acasă. Băiatul a fost găsit mort în fața hotelului în care era cazat din localitatea Wiener Neustadt.

Adolescentul ar fi căzut de la etajul 3, aflat la o înălțime de cel puțin 10 metri, conform autorităților austriece. Poliția din localitatea Wiener Neustadt, unde se afla hotelul, a transmis că în dimineața zilei de 1 decembrie, băiatul care era împreună cu un grup de elevi și însoțitori din România, cazat în hotel, a fost găsit mort în fața imobilului. 

Un paznic a declarat poliției că băiatul ar fi deschis o fereastră de la etajul 3 și a ieșit pe o platformă care nu are balustradă, la ora 5 dimineața. el ar fi văzut când românul a căzut și a încercat să-i acorde primul ajutor până au sosit paramedicii.

Până în acest moment, autoritățile au exclus posibilitatea unei sinucideri, însă merg pe alte piste. Posibil ca și elevul să se fi dezechilibrat în momentul în care a vrut să iasă pe balconul fără balustrade, fie să fi fost împins de cineva din exterior. Presa din Austria susţine că Andrei ar fi vrut să se agaţe de partea superioară când s-a prăbuşit direct pe asfalt. 

Tragedia i-a marcat profund pe colegii băiatului și a fost solicitată şi o echipă de intervenție în criză pentru a le acorda sprijin psihologic colegilor de clasă. Ancheta polițiștilor este în derulare, făcându-se cercetări pentru a se clarifica circumstanțele exacte în care s-a produs tragicul eveniment.

Potrivit procedurilor, nu este exclus ca în perioada următoare să fie chemați la audieri cei doi profesori care i-au însoțit pe elevi în Austria. De asemenea, părinții sunt chiar hotărâți să o reclame pe profesoara de engleză care supraveghea grupul din care făcea parte și Andrei.

Părinții lui Andrei sunt în stare de șoc, iar tatăl său, Cătălin Barbu, care are un service auto și închiriază ATV-uri turiștilor care vin în Pucioasa, a postat, cu câteva zile înainte de tragedie, o poză cu întreaga familie.

D.Constantin