19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:56
No menu items!

Andrei Baciu, după audierile de la DNA: Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare

spot_img

Andrei Baciu a declarat, luni, după ce a ieşit de la audierile de la sediul DNA, că a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate şi are „conştiinţa absolut liniştită” referitor la toate lucrurile pe care le-a făcut în România. 

„Am dat o declaraţie. Am răspuns la absolut toate întrebările care mi-au fost adresate. Am dat o declaraţie cu privire la aceste evenimente care s-au desfăşurat în această perioadă. Mai mult nu pot să declar, ca urmare a recomandărilor avocaţilor mei. Eu sper că din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Toate întrebările pe care mi le-au adresat”, a declarat Andrei Baciu, la ieşirea de la sediul DNA, luni, după circa patru ore de audieri.

El a mai precizat că are deplină încredere în faptul că tot ceea ce a făcut în această perioadă a fost „conform cu legislaţia în vigoare”.

„Am răspuns la absolut toate întrebările. Am deplină încredere că tot ceea ce am făcut este conform cu legislaţia în vigoare. Am conştiinţa absolut liniştită cu privire la toate lucrurile pe care le-am făcut în România, în ultimii 9-10 ani. Nu pot să declar acum mai multe lucruri. Da, cred că este un gest de onoare pe care trebuie să îl faci în astfel de situaţie, fără să fie motive sau obligaţii legale. Nu am avut nicio obligaţie legală să îmi dau demisia, lucru pe care l-am făcut ca un gest de onoare”, a completat Baciu.

Andrei Baciu a anunţat, luni într-o postare pe Facebook, că demisionează de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. El a invocat „informaţiile apărute în spaţiul public” şi a lăsat astfel să se înţeleagă că este vorba despre ancheta DNA privind achiziţiile de vaccinuri din pandemie, perioadă în care el a fost vicepreşedinte şi apoi preşedinte interimar al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

                                                                                                          Adina Bucur Silav