8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:16

ANCOM are un nou președinte: Vlad Stoica, fostul șef al cancelariei din guvernul Ponta

spot_img

Vlad Stoica a fost ales marţi de Parlament în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Stoica a fost șef al Cancelariei premierului Victor Ponta și urmează să ocupe funcția pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani, care a început la 11 mai 2017.

Acesta a primit 283 de voturi ”pentru” şi 36 ”împotrivă”, iar USR a acuzat o înțelegere între PSD și PNL pentru această numiri. Alți trei candidaţi au fost respinşi.

Astfel, Manuela Catrina a obţinut 12 voturi “pentru” şi 307 “împotrivă”, Ion Smeeianu a obţinut un singur vot “pentru” şi 318 “contra”, iar Mircea Rozolea a obţinut 23 voturi “pentru” şi 296 “împotrivă”.

Joia trecută, Parlamentul a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al ANCOM şi a declarat vacant acest post.

În 22 august, la Congresul PSD, Sorin Grindeanu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Conform legii, Grindeanu trebuia să opteze pentru una dintre cele două funcţii, care sunt incompatibile.