38.8 C
București
joi, 18 iulie 2024 - 15:19
No menu items!

Focarul Covid-19 de la Penitenciarul Timișoara se extinde

spot_img

Alţi nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, ei fiind asimptomatici şi urmând a fi transferaţi la Penitenciarul-Spital Jilava, informează News.ro.

„În continuarea comunicărilor referitoare la situaţia epidemiologică înregistrată la Penitenciarul Timişoara, vă informăm că alte 9 persoane private de libertate au fost confirmate pozitiv la testele dispuse pentru depistarea Covid-19. Acestea sunt asimptomatice şi vor beneficia de tratamentul specific la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava”, a anunţat, marţi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Procesul de testare deţinuţi/cadre continuă, măsurile de monitorizare medicală, intensificate, neindicând, până la acest moment, simptome specifice în rândul efectivelor.

Misiunile locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi, precizează Administrația penitenciarelor.

Sâmbătă, ANP anunţa că nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, la o primă testare, ei fiind transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. Dar și că un poliţist de penitenciar a fost confirmat cu SARS-COV-2.