16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 6:03
No menu items!

Anchetă penală la Inspectoratul General de Aviație al MAI

spot_img

Șefi ai Inspectoratului General de Aviație (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor ajunge în fața procurorilor militari. Conducerea MAI a sesizat Parchetul Militar, în urma unui control făcut, timp de mai multe luni, la IGAv.

„În urma verificărilor realizate la nivelul Inspectoratului General de Aviație (IGAv), de către Corpul de Control al MAI, conducerea ministerului a dispus sesizarea Parchetului Militar. Astfel, comisia de control a constatat că au fost efectuate zboruri tehnice cu elicopterele MAI – altele decât cele SMURD, fără a fi necesare, în vederea pregătirii unor misiuni speciale ipotetice.

Aceste zboruri au fost realizate, în marea lor majoritate, de către un grup restrâns de piloți care fac parte din conducerea Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Parchetul Militar a fost sesizat la data de 26 iunie 2017 și se va realiza inclusiv o cercetare administrativă pentru stabilirea pagubei produse patrimoniului MAI și pentru recuperarea prejudiciului”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanții MAI.

Potrivit oficialilor MAI, activitatea de control la IGAv a început în luna noiembrie 2016, fiind extinsă ulterior din dispoziția ministrului afacerilor interne, Carmen Dan.

R.D.