Anchetă pe Tolo.ro: Rețea de proxenetism cu victime minore, protejată de ofițeri din Poliție, SRI și procurori

foto: cursdeguvernare.ro

Doi foști polițiști, un procuror și un fost ofițer SRI au fost implicați în protejarea unei rețele de proxenetism din București, care ajunsese la apogeu în perioada 2005-2006 și care a fost controlată de cetățeni chinezi, potrivit unei anchete jurnalistice publicate de site-ul Tolo.ro.

Cazul a fost închis în 2007, când proxeneții au fost condamnați la pedepse minime, iar ”protectorii” nu au fost trimiși în judecată. În dosarul public, la care au avut acces jurnaliștii, se găsesc probe despre implicarea ofițerilor, funcționarilor și magistraților.

Unul din cei doi foști polițiști este Ion Craiu, fost fotbalist și actual observator în Liga 1 din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta, în momentul funcționării bordelului, era responsabil cu ordinea publică în zona Timpuri Noi, unde funcționa bordelul, însă, potrivit înregistrărilor efectuate de DIICOT, proteja afacerea ilegală.

Fostul ofițer SRI este Gabriel Predoiu, fratele lui Silviu Predoiu, actualul șef operativ al Serviciului de Informații Externe. Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, șeful Serviciului Român de Informații, a fost recunoscut în 2005, la DIICOT, de către una dintre fetele obligate să se prostitueze. L-a indicat pe Gabriel Predoiu ”fără ezitare” și ”după ce a privit cu atenție planșa”, așa cum scrie în regulile recunoașterii. Ea îl știe drept ”Gabi SRI”. Gabriel Predoiu era într-⁠adevăr angajat SRI, iar acum lucrează în mediul privat.

„În această dimineață, șeful SIE, generalul Predoiu a admis că datele pe care Gazeta Sporturilor i le-a trimis spre confirmare sunt corecte și că omul recunoscut de fată este fratele lui. Șeful SIE susține însă că, de fapt, fratele lui, Gabriel, era în misiune de la SRI la restaurantul și bordelul clandestin ”Shanghai”, loc unde erau abuzate sexual fete între 14 și 17 ani”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan.

Procurorul implicat este Marius Olteanu Felician, care conduce în prezent secția de Urmăriri Penale la Curtea de Apel Militară. În perioada de funcționare a bordelului, era șeful Gărzii Financiare București. În  2005, o minoră obligată să se prostitueze l-a recunoscut în catalogul de la Parchet, însă Felician apare și pe înregistrări telefonice în dialoguri cu șeful grupării.

T.S.

 

NICIUN COMENTARIU