31.4 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 13:59

Ancheta de la Înmatriculări Timișoara. Agenții au luat mită 100.000 de lei în 4 luni

spot_img

Zece polițiști de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara au fost audiați, luni, fiind acuzați că ar fi luat mită 100.000 de lei în numai 4 luni.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție – Timiș, polițiștii anticorupție au pus în executare 10 mandate de aducere pentru 10 agenți de poliție din cadrul Compartimentului Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara, suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită.

“În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare. În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, precizează DGA.

Cei 10 agenți de poliție sunt audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive.

Anchetă la Înmatriculări Timișoara. Poliţişti ridicați, după ce au fost chemați pentru o ședință