15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:45
No menu items!

Amsterdam: Marș al tăcerii pentru victimele zborului MH17

spot_img

Marșul lung de peste un kilometru a început la ora 20.15 /18.15 GMT/ și s-a încheiat o oră mai târziu. La sfârșitul marșului, numeroși participanți au lansat baloane albe către cer

 Amsterdam - mars alb MH17

Mii de persoane, majoritatea îmbrăcate în alb, au participat miercuri seară la Amsterdam la un marș al tăcerii în onoarea celor 298 de victime ale zborului MH17, printre care 193 de olandezi, a constatat un jurnalist AFP.

În această zi de doliu național decretată de guvernul olandez, participanții la marș s-au adunat în Piața Dam din centrul orașului, după un apel lansat pe Facebook.

Marșul lung de peste un kilometru a început la ora 20.15 /18.15 GMT/ și s-a încheiat o oră mai târziu. La sfârșitul marșului, numeroși participanți au lansat baloane albe către cer.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât joi în estul Ucrainei într-o zonă controlată de separatiștii proruși.

Principalele acuzații sunt aduse separatiștilor, care ar fi folosit o rachetă furnizată de Rusia. La rândul ei, Moscova acuză guvernul ucrainean.

Primele cadavre ale victimelor au fost aduse în Olanda miercuri după-amiază. După o ceremonie la aeroport, ele au fost transportate la o bază militară pentru a fi identificate.

C.A.