17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:59
No menu items!

Americanii susțin că l-au omorât pe liderul grupării Stat Islamic, împreună cu familia sa

spot_img

Liderul grupării Stat Islamic (SI), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, în timpul unui raid al forţelor speciale americane în Siria în noaptea de miercuri spre joi, a declarat joi un înalt responsabil de la Casa Albă.

„Forţele militare americane au efectuat cu succes, în nord-vestul Siriei, o operaţiune antiterorism pentru a proteja poporul american şi pe aliaţii noştri. Mulţumită îndemânării şi curajului forţelor noastre armate, l-am eliminat de pe câmpul de luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul SI. Toţi americanii s-au întors în siguranţă din operaţiune”, a anunţat anterior preşedinte Joe Biden într-un comunicat.

Conform AFP şi Reuters, oficialii citați au subliniat că șeful grupării a fost cel care a detonat explozibilul, deși se afla în mojlocul familiei, unde erau femei și copii.

„La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii”, a declarat oficialul citat.

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi era liderul SI după ce tot americanii l-au ucis, într-o operațiune, pe fondatorului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, în octombrie 2019.