17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:15
No menu items!

Americanii se luptă de două săptămâni cu un incendiu masiv

spot_img

Un incendiu forestier masiv afectează de două săptămâni statul american Oregon, iar în ultimele zile a crescut și mai tare în intensitate, ajungând să mistuie mai mult de un kilometru pătrat, o arie mai mare decât cea a orașului Los Angeles. Mii de oameni au fost deja evacuați din calea flăcărilor.

Peste 2000 de pompieri se luptă cu așa-zisul incendiu „Bootleg”, unul dintre cele mai mari din istoria statului Oregon. De când a izbucnit, în data de 6 iulie, incendiul masiv a mistuit deja o arie mai mare decât cea a orașului Los Angeles.

În acest moment, incendiul din Oregon este unul dintre cele 80 de incendii puternice care afectează 13 state americane, alimentate de valurile de căldură și de vânt.

Incendiul Bootleg, numit așa după regiunea din apropiere, Bootleg Spring, a forțat cel puțin 2000 de locuitori din zonele rurale din apropierea să își abandoneze casele. Cel puțin 160 de locuințe au fost distruse până acum.

Autoritățile spun că un sfert din perimetrul incendiului se află sub control. „Vremea este împotriva noastră. O să fie foarte cald, o să fie uscat, iar aerul va fi instabil, ceea ce va duce la accentuarea căldurii”, a spus John Flannigan, șeful de operațiuni care se ocupă de stingerea incendiului.

Prognoza meteo nu va fi nici ea favorabilă eforturilor de stingere a incendiului – temperaturile vor fi crește peste media perioadei, iar seceta favorizează creșterea în intensitate a focului.