0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 16:45
No menu items!

Elevii îi fac plângere penală ministrului Educației

spot_img

Două asociaţii de elevi din România depun o plângere penală pe numele ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Și asta după ce nu ar fi fost respectată ordonanţa referitoare la decontarea transportului elevilor.

”Marți, 20 iulie, Asociațiile de Elevi vor depune o sesizare penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deși, acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu și-a respectat atribuțiile.

Ca răspuns, vom depune plângerea la Parchetul de pe lângă ÎCCJ la ora 10.00, dar și la ora 11.00 la Administrația Prezidențială”, a transmis Biroul de Presă al Asociației Elevilor din București și Ilfov.

Ariana Dudună, președinte Asociaţiei Elevilor Constanţa, a declarat că elevii vor fi prezenți atât la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, cât și la Administrația Prezidențială și vor solicita președintelui României să înceapă urmărirea penală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Suntem nemulțumiți deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres față de transportul elevilor și asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual în urma adoptării unei OUG prin care se modifică și se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanței ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare. Au trecut peste 30 de zile și încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanță care, până la urmă, însăși ministrul a dat-o”, a declarat Ariana Dudună, la Antena 3.

                                                                                                               Adina Silav