10.4 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 8:39

Amenzi de 5% din cifra de afaceri pentru furnizorii de energie care încarcă facturile

spot_img

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, marți, că firmele de furnizare și distribuție a energiei electrice și gazelor naturale vor fi amendate cu un procent  din cifra de afaceri dacă încarcă în mod repetat facturile pentru consumatori.

Potrivit ministrului, Guvernul va adopta această decizie printr-o ordonanță de urgență.

”Abaterile repetate ale furnizorilor și distribuitorilor care încarcă facturile le vom sancționa la nivelul cifrei de afaceri. O amendă de câteva mii de lei e plătită imediat, așa că vrem să stopăm abuzurile prin coerciție. Vom avea o amendă pentru ofertă înșelătoare de 2-5% din cifra de afaceri”, a precizat Virgil Popescu.

Ministrul i-a sfătuit pe consumatorii care primesc o factură uriașă să nu plătească pând când nu se lămuresc ce s-a întâmplat. Ei pot sesiza furnizorul sau pot face plângere la ANPC.

”O reclamație la ANRE, dacă dorește să implice ANRE-ul, dacă dorește să rezolve amiabil cu furnizorul, direct la furnizor. Dacă observă că nu e rezolvată la furnizor, direct la ANRE. ANRE-ul vine, își face controlul, dacă este prima reclamație la furnizorul respectiv, evident că nu se va întâmpla nimic. Vorbim de abateri repetate, nimeni nu e absurd”, a adăugat Virgil Popescu.

                                                                                                                    Adina Silav