20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:37
No menu items!

Ambulanța din București, depășită de numărul solicitărilor pentru testare COVID la domiciliu. Ce au decis autoritățile și unde se poate efectua testarea

spot_img

Oficialii din Ministerul Sănătății au avut o întâlnire, sâmbătă după-amiază, după ce Ambulanța București-Ilfov a anunțat că nu mai face față solicitărilor. Mai multe centre de testare COVID se vor deschide de urgență în Capitală, până duminică, pe lângă marile spitale care tratează cazuri de COVID, au decis autoritățile din domeniul de sănătate.

Timpul de așteptare pentru o testare COVID la domiciliu s-a mărit la trei zile, iar angajații mai au de ajuns la aproximativ 2.000 de adrese.

Aproape 3.000 de cazuri, din totalul celor peste 19.000 anunțate sâmbătă au fost confirmate în ultimele 24 de ore în București, care se află deja în scenariul roșu de mai multe zile, în timp ce incidența cazurilor crește de la o zi la alta.  

La ședința oficialilor din sănătate au participat managerii spitalelor din Capitală, ministrul sănătății, secretari de stat și șefii DSP București și Ilfov.

Concluzia întâlnirii a fost că până duminică, mai multe spitale trebuie să creeze centre de testare pentru a răspunde cererii imense.

Astfel, Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, să înfiinţeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii simptomatici COVID la mai multe spitale din Capitală şi judeţul Ilfov, pentru scurtarea timpului de aşteptare şi pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, anunţă sâmbătă seara un comunicat al Ministerului Sănătății.

Astfel, pacienţii cu forme uşoare de boală vor fi îndrumaţi, dacă se pot deplasa cu mijloace de transport proprii, către aceste centre de către operatorii de la call-center-ul DSPMB, unde li se vor recolta probe biologice, după care se întorc la domiciliu, iar ulterior li se va comunica rezultatul de către direcţia de sănătate publică.

Pentru pacienţii nedeplasabili sau cei care solicită în mod expres testare la domiciliu, SABIF va asigura în continuare prelevarea probelor biologice şi acordarea asistenţei medicale.