20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:56
No menu items!

A patra zi consecutivă de grevă. Angajații STB protestează la autobaza Titan

spot_img

Greva continuă pentru a patra zi consecutiv, iar angajații STB protestează, duminică, la autobaza Titan. Oamenii cer demisia directorului general Adrian Criț. S-au format deja două tabere: șoferii care protestează și cei care vor să iasă pe traseu.

Angajații au sosit la autobaza Titan în jurul orei trei dimineața pentru a opri deschiderea acesteia.  Doar două autobuze au reușit să iasă.

Unul dintre autobuze a fost lovit de greviști, iar forțele de ordine mobilizate în zonă au intervenit pentru a calma situația.

Un complet de judecată de la Tribunalul București a decis că greva șoferilor STB este ilegală. Decizia este executorie, așa că angajații trebuie să revină la lucru. În caz contrar, ei riscă sancțiuni penale.

Societatea de Transport Bucureşti asigură duminică dimineaţă 25% din capacitatea de transport programată, a anunțat directorul societății.

„În momentul de față asigurăm circa 25% din parcul de vehicule programat.

Vehiculele pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB. În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să iasă în traseu”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ.

Potrivit acestuia, duminică dimineață se află pe traseele din Capitală 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697: din care 82 de tramvaie, 65 de troleibuze şi 15 autobuze.