6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 20:37
No menu items!

Alte 16 firme, amendate pentru reduceri incorecte

spot_img

Încă 16 operatori economici, care administrează site-uri și magazine cu vânzare directă și care au anunțat reduceri speciale în acestă perioadă, printre care Altex, Flanco și Jysk, au fost amendați în urma verificărilor făcute de Comandamentul Special Black Friday.

Potrivit ANPC, Comandamentul Special Black Friday a verificat 18 operatori economici, pentru a se asigura că respectă prevederile legale în ceea ce privește reducerile și promoțiile, și a constata nereguli la 16 dintre aceștia.

Astfel, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 154.000 de lei  și 17 propuneri de dispunere a măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte.

Printre operatorii economici sancționați sunt Flanco Retail SA, Galați, Altex Romania SRL, Galați, Pet Product SRL, Piatra Neamț, Flanco Retail SA, Tg Neamt, Jysk România SA, Roman, Jysk România SA, Piatra Neamt, – Studio Moderna SRL, Piatra Neamț și BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA PARIS, Sucursala București (din incinta magazinului Dedeman Bacău).

Comisarii ANPC au constatat că nu existau informații care să indice în mod clar data la care încetează oferta și faptul că aceasta se referă a stocul disponibil, prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea, erau publicate caracteristici nereale ale produselor oferite spre comercializare pe site, practici comerciale înșelătoare și neconformitatea între informațiile afișate la diferite pagini ale aceluiași site. De asemenea, era afișată sintagmei “super calitate la super preț ”, fără a avea posibilitatea verificării avantajului specific al prețului sau al calității produselor. Iar, la bancă se prezenta comisionul la plata către comercianți 0 lei, ca un avantaj, în cadrul ofertei promovate de Black Friday, în condițiile în care toți utilizatorii de card, indiferent de emitent, beneficiază de această reglementare.

                                                                                                                   Adina Silav