19.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 17:29

Alina Gorghiu și-a dat demisia de la șefia PNL

spot_img

Preşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a depus, luni, mandatul de şef al formaţiunii liberale, declarând că acesta era „singurul gest” pe care îl putea face după eşecul partidului său în alegeri.

PNL va căuta o formulă de interimat până la organizarea unei viitoare convenții naționale, care ar trebui să aibă loc la începutul anului viitor, potrivit statutului, susţin surse ale partidului.

„Pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului”, a spus Gorghiu. „Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile. A fost o onoare să colaborez cu colegi mei şi îi asigur că o să fac asta în continuare indiferent de poziţia pe care o voi ocupa”, a precizat liderul PNL, adăugând că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine.

Gorghiu a mai spus că la ora 18:00 se va întâlni cu primele 20 de filiale care au rezultate peste media naţională pentru ca, marţi, la ora 12:00, BPN PNL să se reunească la Palatul Parlamentului. „Le voi propune colegilor mei şi în această seară şi mâine în BPN să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează organizează alegerile în PNL, sper să se poată la jumătatea lunii februarie (…) În mod cert este nevoie să se stabilească o nouă conducere a partidului, legitimă”, a mai spus Alina Gorghiu.

BPN PNL va decide cine şi în ce formulă va asigura interimatul conducerii partidului. Alina Gorghiu a spus că pe final de mandat obiectivul său este solidaritatea PNL.

Valeriu Motoc