14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:42
No menu items!

Alexander Adamescu, eliberat de un judecător din Londra

spot_img

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauțiune de un judecător din Westminster Magistrates Court, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse din Poliție.

În urma audierii, judecătorul a decis să îl elibereze pe cauțiune în următoarele condiții: trebuie să poarte în permanență un dispozitiv de localizare montat pe picior, trebuie să plătească o garanție financiară și trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână la o secție de poliție din Londra. De asemenea, conform surselor citate, lui Alexander Adamescu i-a fost reținut pașaportul, precum și pașapoartele membrilor săi de familie. Următorul termen în instanță („next case management hearing”) este fixat pentru data de 20 septembrie.

În luna martie, procurorii DNA au înaintat Tribunalului București propunerea de arestare în lipsă a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de două infracțiuni de dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București — Secția a VII-a Civilă, pentru ca în schimb aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Adamescu.

„Până în prezent, procurorii anticorupție au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența inculpatului în fața organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor față de el și în final sustragerea de la urmărirea penală. (…) La data de 25 martie 2016, procurorii au înaintat Tribunalului București referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatului de arestare preventivă”, informa DNA.

Potrivit sursei citate, respectivul dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauză penală în care au fost trimiși în judecată patru judecători de la Tribunalul București — Secția a VII-a Civilă, în legătură cu pretinderea și primirea unor sume de bani și bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri.

Andrei Tudor