25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:25
No menu items!

ALERTĂ. Înmormântările transmise live pe Facebook în mai multe regiuni din Italia (presă)

spot_img

Din cauza măsurilor de prevenire a extinderii pandemiei de Sars-Cov 2, prin care se interzic adunările, în mai multe regiuni din Italia, înmormântările se transmit acum live pe paginile de Facebook ale parohiilor. Familiile și prietenii victimelor noului coronavirus pot intra pe aceste pagini pentru a-și lua rămas bun virtual de la persoana dragă, scrie prestigioasa publicație italiană „la Repubblica”.

“În streaming, ultimul salut este transmis doar în scris. Nu există îmbrățișare, nu există zgomot, doar un flux de „R.I.P”, scris întotdeauna cu majuscule și multe „condoleanțe din toată inima familiei”. Ambele variante de mesaje sunt semnate cu emoticoane care plâng. Așa arată funeraliile online la momentul coronavirusului: interzisă prin decrete, înmormântarea se mută pe web în zonele Bresciano, Mantovano, Campania sau Bolognese”, scriu jurnaliștii italieni.

Zi de zi, în timp ce pandemia continuă și numărul morților pentru Covid-19 crește, în Italia funerariile se reinventează, bisericile difuzează online clipuri pentru membrii familiei și prietenii închiși în casă, care nu pot aduce un ultim omagiu decedatului.

„Live, în timp real, pe Facebook, înmormântarea intră în case de pe pagina de parohiei sau de pe site-uri specializate de necrologuri” – este concluzia emoționantului reportaj realizat de jurnaliștii italieni pentru la Repubblica”