ALERTĂ în ARGEȘ: Încă 13 copii internați în cursul nopții la spitalele din județ

Alți 13 copii au fost internați în cursul nopții de miercuri spre joi în spitalele din Argeș, fiind confirmate patru cazuri de rotavirus și patru de boală diareică acută, potrivit unei informări transmise joi de Instituția Prefectului.

În 12 cazuri, copiii au fost preluați în urma unor apeluri la 112, iar un caz s-a prezentat direct la spital. Cei patru copii diagnosticați cu rotavirus au fost internați la Secția de boli contagioase a Spitalului Județean Argeș, ceilalți patru diagnosticați cu boală diareică acută la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel, iar cinci copii internați la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt în investigații.

Alți 14 copii din Argeș internați în spitalele din București prezintă boală diareică acută (12 cazuri) și infecție cu rotavirus (două cazuri).

“În perioada 10 februarie 2016, ora 18,00 — 11 februarie 2016, ora 8,00, nu au mai fost efectuate transferuri de pacienți-copii în spitalele din Capitală. Ultimul transfer a fost efectuat pe 10 februarie 2016, ora 17,45, la Spitalul Matei Balș (rotavirus, solicitare transfer la cererea părintelui)”, se mai precizează în comunicarea Instituției Prefectului.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș le-a cerut miercuri medicilor de familie din județ să-i consulte pe toți pacienții cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internați în ultimele zile cu o infecție a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis, miercuri, un dosar de cercetare penală în cazul morții unei fetițe în vârstă de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Copilul a murit săptămâna trecută la Spitalul de Copii “Marie Curie” din București, unde fusese transportat în stare gravă și diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

 

NICIUN COMENTARIU