sâmbătă, 11 iulie 2020 - 20:49

Budincă de orez cu mascarpone

Epidemiologul Molnar Geza spune când va fi depășit al doilea vârf al epidemiei

Epidemiologul Molnar Geza a afirmat, sâmbătă, la Digi24, că numărul mare de cazuri din ultima vreme nu este răspândit egal în toată țara iar în acest...

Laserul de la Măgurele, solicitat de SUA în lupta anti-COVID

Superlaserul de la Măgurele ar putea avea o utilitate în lupta anti-COVID. Celebra Universitate Johns Hopkins din Statele Unite a solicitat o colaborare pentru...

Tăriceanu: Majorarea pensiilor cu 40%, colac de salvare pentru economie

Fostul premier, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, consideră că majorarea pensiilor la 40%, așa cum s-a decis în Parlament, ar fi un colac de...

Cât de cinic pare Guvernul în ochii unui jurist

„Rareori mi-a fost dat să văd o criză prin care a trecut România mai politizată decât criza COVID”, scrie pe Facebook avocatul Adrian Neacșu,...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 50 gr orez,
  • 50 gr zahăr,
  • 100 gr mascarpone,
  • 2 gălbenușuri,
  • 2 ml esență de vanilie,
  • 10 gr unt,
  • sare

 Mod de preparare:

Se spală orezul în apă rece de mai multe ori, până când apa rămâne curată, apoi se lasă la scurs. Într-o oală, încălzim apă cu puțină sare și, în momentul în care dă în clocot, adăugăm orezul. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 20 minute. Înainte ca acesta să se ia de pe foc, se adaugă zahărul și se amestecă, până când se topește în întregime.

Gălbenușurile se amestecă cu mascarpone și cu esență de vanilie, cu ajutorul unei furculițe. Astfel, vor rămâne și mici bulgări de mascarpone.

reteta

Când orezul este fiert suficient, iar apa s-a evaporat în cea mai mare parte, se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

reteta1

Ajuns la temperatura dorită, adăugăm crema de brânză.

reteta2

Orezul se va colora puțin, datorită gălbenușului, iar după coacere va fi de culoare ușor gălbui.

Vasul în care urmează să fie turnat orezul se unge cu unt și se toarnă apoi orezul amestecat cu crema de brânză. Se introduce la cuptorul încălzit la 200 grade, pentru 17-20 minute, până când începe să se rumenească ușor deasupra.

Dupa coacere, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

reteta3

Se servește la temperatura camerei, ca atare sau asezonat cu fructe proaspete.

reteta4

Savurați cu plăcere!

reteta5Nicoleta Popa

Turcia a început pregătirile pentru a transforma muzeul Hagia Sofia în moschee

Autorităţile din Turcia au început sâmbătă inspecţiile la Hagia Sofia pentru pregătirile logistice de transformare a fostului muzeu în moschee compatibilă cu rugăciunile islamice,...

Conflict UE – Marea Britanie pe subiectul viitorului vaccin contra Covid-19

U.K. a confirmat vineri că nu va accepta invitația UE de a se alătura planului blocului de achiziție a vaccinurilor - așa cum a...

Belgrad: Străini arestați pentru implicarea în protestele violente împotriva restricțiilor pandemiei

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o nouă manifestaţie la Belgrad împotriva...

Bulgaria se adâncește în propria criză „deep state” (Analiza Politico)

Cea mai profundă criză instituțională a Bulgariei în câțiva ani s-a aprins cu un incident suprarealist, marți, când un politician centrist a încercat să...

Teodorovici, despre Ciolacu: Obedient, vândut, captiv și parșiv

Fostul ministru al finanțelor, senatorul PSD Eugen Teodorovici, îl acuză pe liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, că ar fi ”obedient și vândut”, iar...