22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 11:32
No menu items!

ALDE a depus la BEC lista pentru europarlamentare, cu 400.000 de semnături

spot_img

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a depus, marţi, la Biroul Electoral Central, listele cu cele aproximativ 400.000 de semnături şi lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat că formaţiunea propune românilor o „listă de excepţie”, potrivit Agerpres. „Aş dori să mulţumesc membrilor BEC pentru că au avut răbdarea să verifice cele aproape 400.000 de semnături pe care ALDE le-a depus astăzi. Vreau să vă spun că este o zi deosebită pentru mine să depun listele candidaţilor ALDE pentru Parlamentul European. Eu cred că ALDE propune românilor o listă de excepţie, o listă cu oameni care au o profesie, o listă cu oameni a căror probitate morală nu poate fi pusă în discuţie, o listă cu care acest partid vine şi cere voturile românilor”, a spus Norica Nicolai.

Ea a apreciat că românii îşi doresc să trăiască într-o Europă care să fie mai aproape de ţara noastră şi mai respectuoasă cu România. „Noi respectăm faptul că toţi românii îşi iubesc ţara, că toţi românii îşi doresc să trăiască într-o Europă care să fie mai aproape de noi, mai respectuoasă cu noi, aşa cum şi noi suntem aproape de Europa, respectuoşi cu Europa. Cred că de respect, de încredere şi de mai mult bine pentru fiecare este nevoie şi în România, şi în Europa”, a mai spus Norica Nicolai. 

Primii 10 candidați din lista propusă de ALDE pentru alegerile europene, în ordinea în care se vor regăsi pe liste, sunt următorii:

Norica Nicolai, parlamentar european din partea ALDE;

Daniel Barbu, profesor universitar doctor, fost președinte al Autorității Electorale Permanente și fost ministru al Culturii;

Renate Weber, parlamentar european din partea ALDE;

Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor și fost parlamentar european;

Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, deputat și fost ministru;

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, chestorul Camerei Deputaților și fost ministru al Energiei;

Radu Silaghi Dumitrescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj;

Eusebiu Pistru, președintele organizației ALDE Arad;

Horia Victor Toma, fost parlamentar și fost primar al municipiului Ploiești;

Tudor – Tim Ionescu, vicepreședinte al organizației de tineret a ALDE, consilier general al Municipiului București.

Valeriu Motoc