16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:12
No menu items!

Al-Qaida din Yemen a revendicat atentatul de la Charlie Hebdo. VIDEO

spot_img

Mesajul precizează că ordinul a fost dat de Ayman al-Zawahiri, inspirat de Osama ben Laden

yemen

Organizația Al-Qaida din Yemen a revendicat atentatul terrorist de săptămâna trecută din redacția din Paris a săptămânalului Charlie Hebdo, printr-un clip video postat miercuri.

”Au fost recrutaţi eroi şi au acţionat, au promis şi au trecut la fapte, spre marea satisfacţie a musulmanilor”, a declarat Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA).

Acesta s-a referit la frații Kouachi, cetățeni francezi de origine algeriană, care au comis atacul soldat cu moartea a 12 persoane.

Ţinem să transmitem naţiunii musulmane că noi am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi l-am recrutat pe şeful ei. Operaţiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri şi în conformitate cu voinţa postumă a lui Osama ben Laden”, a adăugat al-Anassi.

https://www.youtube.com/watch?v=IVus1MP02aY

Cherif și Said Kouachi au fost ucişi vineri de forţele de ordine, după ce s-au retras într-o tipografie situată la nord-est de Paris. Cherif Kouachi care a declarat că urmează instrucţiuni ale AQPA, iar Said ar fi participat în Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, potrivit unor informații ale serviciilor speciale.