8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 6:13

Ce a discutat Victor Ponta cu Victoria Nuland

spot_img

Premierul s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu adjunctul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice

ponta_nuland

Premierul Victor Ponta a discutat cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, despre aprofundarea şi diversificarea Parteneriatului Strategic şi situaţia regională şi i-a prezentat rezultatele în combaterea corupţiei şi angajamentul în acest sens.

Modalităţile concrete de aprofundare şi diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA şi situaţia regională au fost principalele teme de discuţie cu oficialul american. În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiţiei şi în domeniul economic, îndeosebi cele din sectorul energetic şi IT, precum şi noi propuneri de dezvoltare a acestora.

Guvernul României
comunicat de presă

Executivul a mai precizat că premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obţinute de România în consolidarea reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, precum şi angajamentul Guvernului în acest sens.

De asemenea, a subliniat susţinerea şi măsurile luate de Guvern pentru o alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale. “A fost evidenţiată cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu”, se afirmă în comunicat.

Premierul a mai discutat cu oficialul american şi o serie de acţiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească. Cei doi oficiali au avut şi un schimb de opinii privind evoluţiile din vecinătatea estică.

Miercuri dimineaţa, oficialul american s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu.