15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:03
No menu items!

Al doilea medic mort de coronavirus, o doctoriță de 68 de ani din Botoșani. Ea fusese testată negativ cu o lună în urmă

spot_img

O doctoriță de 68 de ani de la Spitalul din Botoșani este al doilea medic din România care a murit în urma infecției cu coronavirus. Femeia, care lucra ca medic specialist în medicină internă, avea și alte afecțiuni, diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă.

 
Doctorița de 68 de ani din Botoșani este decesul cu numărul 631 înregistrat în România, din cauza infecției cu noul coronavirus. Nu se știe încă dacă femeia s-a infectat la locul de muncă, ancheta pentru identificarea sursei infectării fiind în curs.
 
Medicul a fost internat pe 19 aprilie în Secția boli infecțioase de la Spitalul din Botoșani, iar a doua zi a fost testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Femeia mai fusese testată pe 24 martie, iar rezultatul fusese negativ. Pe 24 aprilie a fost transferată la Spitalul de Boli Infectioase din Iași, unde a murit noaptea trecută, în jurul orei 3:30. Ea suferea și de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății.
 
Primul medic român ucis de coronavirus este un doctor de 62 de ani de la Spitalul Județean din Constanța, care a murit săptămâna trecută la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. Bărbatul suferea și de alte afecțiuni.