8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 16:44
No menu items!

Prima țară care se laudă că a scăpat de coronavirus

spot_img

Noua Zeelandă a anunțat, duminică seara, că a stopat răspândirea comunitară a virusului și că a scăpat astfel de coronavirus, după ce a fost raportat UN SINGUR CAZ NOU, duminică. Potrivit BBC. și în ultimele zile au fost doar câteva cazuri noi, iar numărul total este destul de redus: sub 1500 de persoane infectate şi 19 decedaţi.

Premierul Jacinda Ardern a declarat că virusul a fost „în prezent” eliminat. De altfel, de mâine sunt valabile măsurile de relaxare, mai exact unele activități din afaceri, educație, asistență medicală, se pot relua. Totul se va face gradual, a subliniat premierul, cu respectarea, în continuare, a regulilor privind distanțarea socială. Mesajul guvernului este clar. “Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor”, a spus Ardern.

Directorul general al Sănătății din Noua Zeelandă, Ashley Bloomfield, a declarat că numărul redus de cazuri noi din ultimele zile „oferă încredere că ne-am atins obiectivul de eliminare din comunitate”.

El a avertizat că „eliminarea” nu înseamnă că nu vor exista cazuri noi, dar înseamnă că virusul este sub control.

Noua Zeelandă a impus restricții stricte încă de la primele cazuri de coronavirus, prin închiderea totală a frontierelor, prin carantina aplicată tuturor persoanelor care au sosit în țară, plus o izolare strictă a celor suspectați. De asemena, testarea a fost o operațiune extinsă la nivel de populație, pentru identificarea tuturor contactelor celor bolnavi.