10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:39
No menu items!

Air Algérie a pierdut contactul cu un avion care avea 116 oameni la bord. Aparatul s-a prăbușit în Niger UPDATE

spot_img

„Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou – Alger, la 50 de minute după decolare”

Air Algerie

Compania aeriană Air Algérie a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso, relatează AFP.

„Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou – Alger, la 50 de minute după decolare”, a anunţat compania publică algeriană, citată de agenţia APS.

UPDATE   – Mai mulți francezi se află la bordul avionului dispărut

Un reprezentant al Air Algerie în Burkina Faso a declarat că 50 de francezi erau înscrişi pe lista pasagerilor avionului AH 5017, dispărut joi în spaţiul aerian din nordul Mali, relatează Le Figaro, în ediţia electronică, în timp ce postul Europe1 evocă între 50 şi 80 de francezi.

Secretarul de stat francez din Ministerul Transporturilor, Frederic Cuvillier, a declarat la rândul său că numeroşi cetăţeni francezi se află, cel mai probabil, la bordul avionului Air Algerie.

O celulă de criză a fost formată de conducerea Aviaţiei civile franceze, pentru verificarea informaţiilor, şi un număr de telefon a fost înfiinţat de Ministerul de Externe, pentru a veni în sprijinul familiilor.

UPDATE  – Avionul Air Algerie s-ar fi prăbuşit în Niger

Avionul care opera pentru compania Air Algerie s-ar fi prăbuşit, joi, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului, a anunţat postul de televiziune privat algerian Elnahar, citat de Le Soir, în ediţia electronică.

Aparatul era un MD83, aparţinând companiei spaniole Swiftair, şi avea la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, informează compania pe site-ul său de Internet.

Compania aeriană privată de Swiftair a anunțat, potrivit Reuters, că a pierdut contactul cu unul dintre avioanele sale operate de Air Algerie. Într-o notă postată pe website-ul său, compania Swiftair arată că avionul a decolat din Burkina Faso la orele locale 01:17 și trebuia să aterizeze la Alger la orele locale 05:10, dar nu a ajuns la destinație.

C.A.